Sunday , August 14 2022

Nytt album med imponerande gästartister från Wolfgang Flür!

Härliga nyheter för alla Kraftwerkfans!

Wolfgang Flür har ett nytt album på gång. Det ska heta Magazine 1 och släpps i mars på Cherry Red Records. 

Spännande nog har Wolfgang samlat ihop ett imponerande gäng gästartister. Eller vad säger ni om Midge Ure från Ultravox, Peter Hook från Joy Division och New Order, Claudia Brücken från Propaganda och technolegenderna Juan Atkins och Carl Cox. Naturligtvis finns även vännerna i U96 med på ett par låtar. 

Hur musiken kommer att låta? Naturligtvis blir det technopop! 

Smakprov från Magazine 1 kommer snart. Fram till dess kan vi lyssna på Wolfgangs fina samarbete med Fabrice Lig från i somras.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …