Simple Minds släpper en av sina första låtar från 1978 – “Act of Love”

I ett ögonblick av välförtjänt nostalgi och stolthet över sitt livsverk – samt för att titta tillbaka på sin första konsert i Glasgow – grävde de skotska new wave-fantomerna Simple Minds nyligen upp en bortglömd pärla från 1978.

Det handlar om postpunkdelikatessen “Act of Love”, som var en av de allra första låtarna Jim Kerr och Charlie Burchill skrev tillsammans (eventuellt till och med den allra första). En låt som tidigare bara hittats på bootlegs och inte förärats ett officiellt släpp.

“Act of Love” har nu fått en modern puts av monsterproducenten Alan Moulder och förenar dåtid med nutid.
– Over the years people have asked: When did you think Simple Minds had the potential to make it? My stock answer was always, Oh, we didn’t really think about that. But I realise now that I wasn’t telling the truth. I believed we had something special as soon as I heard Charlie play the riff on “Act Of Love”. I always loved the song. Through the years, I always wanted to go back to it. What a thing: merging the very first Simple Minds song and where we are now”, berättar Jim Kerr med ett stort leende.

Ni har väl inte missat Zero Magazines stora och karriäröverspännande intervju med Simple Minds från häromåret? Läs den här!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …