Light Conductor – Sequence Two

Betyg - 8

8

Långa, instrumentala, elektroniska stycken av skönhet och frid.

User Rating: Be the first one !
Light Conductor - Sequence Two
Skivbolag: Constellatio/Playground

Light Conductors andra studioalbum är som en elektronisk rymdfärd av ljud med rötterna i 70-talet, då det här stuket var väldigt inne hos de som var ute. Duon som framställer den här musiken är Stephen Ramsay från Young Galaxy och Jace Lasek från The Besnard Lakes. Välkommen till resan herrarna kallar Sequence Two.

Kanadensiska Light Conductor bjuder på fyra långa låtar på uppföljaren till sin Sequence One. Dessa heter i tur och ordning ”Splitting light”, ”The rooms are turning inside out”, ”Pyramids in slow rotation” och ” Life under a double sun”. Flummiga titlar till kosmisk, elektronisk, meditativ och instrumental musik. Två av spåren är omkring 14 minuter långa och två på cirka 8, vilket ger en sonisk tripp på sammanlagt 44 minuter, en perfekt längd på ett musikaliskt verk som Sequence Two. Rötterna till Light Conductors musik kan spåras tillbaka till sent 60- och tidigt 70-tal då grupper som Tangerine Dream, Ash Ra Tempel, The Cosmic Jokers, Klaus Schulze och Vangelis utvecklade genren. För den som har favoriter bland dessa band lär Light Conductor passa som handen i handske i skivhyllan. Stephen Ramsay och Jace Lasek är duktiga på att måla med toner och ljud, och musik som den här påminner mig alltid om science fiction, rymdresor och tyngdlöshet, men man kan givetvis skapa andra bilder i huvudet istället. Allt beror på associationsförmåga. Sequence Two är som ett soundtrack till en film som inte gjorts ännu, och det är utmärkt musik att vila i, meditera till eller bara ha på för den lugnande atmosfärens skull. Samtidigt händer det en hel del i ljudlandskapen om man ger sig tid att verkligen lyssna och upptäcka detaljerna. Mest händelserik är ”Splitting light” som inte bygger på särskilt mycket upprepningar alls. De övriga tre spåren är lugnare och mer rofylld.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …