Saturday , April 20 2024

One Step Closer – This Place You Know

Betyg - 3

3

Amerikansk hardcore med emo-känsla från albumdebutanter.

User Rating: Be the first one !
One Step Closer - This Place You Know
Skivbolag: Run For Cover/Playground Music

One Step Closer bildades 2016 i Wilkes-Barre, Pennsylvania och har gett ut ett par EP-skivor innan debutalbumet This Place You Know nu släpps. Tio låtar avverkas på 28 minuter och jag hör ingenting här som känns varken nytt, fräscht eller spännande.

Jag trodde – och hoppades – att den här trista genren hade dött ut helt, med tanke på hur få nya band/plattor jag hört inom den på senare år, men tydligen är inte fallet sådant. Ryan Savitski skriksjunger gnälligt om isolering, depression och andra ”upplyftande” ämnen med en röst som jag har väldigt svårt för. Det är kanske bra att sångaren har hittat en psykoterapeutisk utväg för sin frustration, men det betyder inte att jag finner nöje i att lyssna till den. Tillsammans med trummisen Tommy Norton, basisten Brian Talipan och de bägge gitarristerna Ross Thompson och Grady Allen utgör Savitski One Step Closer – ett bandnamn jag kommer ha glömt bort innan veckan är över – och plattan är skriven och inspelad av bandet, samt Eric Chesek som spelat in, mixat och mastrat den. Det jag uppskattar mest med This Place You Know är dock omslaget av Jeffrey Kam, det är påhittigt och fint och faktiskt den stora behållningen med skivan. Tyvärr avspeglar det sig inte alls i musiken och låtarna som med någon sorts indiepunkig frenesi maler på från start till mål. Visst finns här melodiska inslag rent instrumentalt, och med en annan sångare med en annan sångteknik hade nog en och annan låt varit fullt acceptabel också, men inget spår på den här plattan är så pass bra att jag kan ha överseende med dess helhet. Och det mesta känns ändå som om man har hört det förut och dessutom alltför ofta så nej, detta är inget jag kan rekommendera.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …