Wednesday , July 17 2024

Rymdkaptenen nytolkar “Mer jul” på retroelektroniskt vis

Den ursprungliga tanken med Adolphson & Falks klassiska ”Mer jul” var att den bara skulle spelas en enda gång i radioprogrammet Eldorado.

Istället blev det en av Sveriges mest populära julklassiker. På meritlistan kan nämnas 4 x Platina, snart 40 miljoner strömningar på Spotify och den mest spelade jullåten i radio.

För ett par veckor sedan gav Tomas Adolphson och Anders Falk ut en ny och mer akustisk version med kontrabas, dragspel och julbjällror. 

Även Helsingborgs egen elektrotrubadur, Håkan Hultberg, alias Rymdkaptenen, nytolkar nu den knäckdoftande och juleljusglimmande låten. 
– ”Mer jul” är en klassiker som man egentligen inte borde peta på eller ens försöka att tolka. Den är liksom optimal i sin originalversion. Men tanken slog mig att, trots allt, utforska hur den skulle låta i ett mer retroelektroniskt och dansant format, berättar han.

Håkan sparar inte på krutet och den här versionen borde kunna fylla åtskilliga dansgolv ända fram till trettondagen. Sätt på er tomteluvorna och sväng era lurviga till Rymdkaptenens ”Mer jul” här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …