Thursday , April 18 2024
Foto: Jens C. Hilner

Damokles – tillbaka med mångfacetterade “Inside the Algorhythm”

Keytar-virtuosen och åttiotalsfantasten Anders Ekström – även känd som Damokles – som häromåret anordnade Sveriges första synthwavefestival (läs gärna mer i Zeros artikel här), har släppt ett nytt album.

Skivan heter Inside the Algorhythm och i vanlig ordning bjuder Anders på mängder av neonskimrande synthwave.

Inside the Algorhythm är dock en mångfacetterad historia, som även gör avstickare i andra riktningar och där alla spår innehåller sång.

”What Tomorrow Brings”, som inleder skivan, har vissa drag av Madonna och Fiction Factory. ”Rockin’ Into Outer Space”– som hämtar inspiration från olika årtionden av rockens historia – beskriver samtidigt dess avlägsna framtid, där musiken har spritts ut i galaxen. Intressant är även dansgolvsfyllaren ”Dance ‘til You Drop”, som kan ses som en kusin till titelspåret från Damokles förra platta , Gravity.

Dessutom är skivomslaget påkostat. Designern är nämligen ingen mindre än den Londonbaserade konstnären Dusty O, som även gjorde konvolutet till Boy Georges senaste platta.

Lyssna nedan och följ Damokles via hans Facebooksida.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …