Wednesday , September 28 2022
Foto: Jens C. Hilner

Damokles – tillbaka med mångfacetterade “Inside the Algorhythm”

Keytar-virtuosen och åttiotalsfantasten Anders Ekström – även känd som Damokles – som häromåret anordnade Sveriges första synthwavefestival (läs gärna mer i Zeros artikel här), har släppt ett nytt album.

Skivan heter Inside the Algorhythm och i vanlig ordning bjuder Anders på mängder av neonskimrande synthwave.

Inside the Algorhythm är dock en mångfacetterad historia, som även gör avstickare i andra riktningar och där alla spår innehåller sång.

”What Tomorrow Brings”, som inleder skivan, har vissa drag av Madonna och Fiction Factory. ”Rockin’ Into Outer Space”– som hämtar inspiration från olika årtionden av rockens historia – beskriver samtidigt dess avlägsna framtid, där musiken har spritts ut i galaxen. Intressant är även dansgolvsfyllaren ”Dance ‘til You Drop”, som kan ses som en kusin till titelspåret från Damokles förra platta , Gravity.

Dessutom är skivomslaget påkostat. Designern är nämligen ingen mindre än den Londonbaserade konstnären Dusty O, som även gjorde konvolutet till Boy Georges senaste platta.

Lyssna nedan och följ Damokles via hans Facebooksida.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Nicole Cassandra Smit - Third In Line

Nicole Cassandra Smit – Third In Line

Third In Line är Nicole Cassandra Smits debutalbum och det innehåller en underbar mix av …