Monday , September 26 2022

William Orbit släpper nya EP:n Starbeam

William Orbit. Blotta nämnandet av hans namn brukar räcka för att framkalla belåtna leenden hos vänner av elektronisk och alternativ musik. 

Den framstående producenten och remixartisten har nämligen samarbetat med storheter som Blur, Erasure, Peter Gabriel, Kraftwerk, Depeche Mode, Madonna, U2, The Cure och Nitzer Ebb.

Dessutom gör Mr. Orbit utmärkt egen musik och kommer nu med sin nya EP, Starbeam, som är hans första soloutsläpp på sju år.

I vanlig ordning tar han med lyssnaren på en hypnotisk resa med suggestiva syntljud och smarta beats. Som pricken över ”i” har EP:n mastrats med Dolby Atmos 360, ett nytt ljudformat som ger lyssnaren en 3D-ljudupplevelse och en extra dimension till musiken.

Koppla in era bästa högtalare och lyssna här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …