William Orbit släpper nya EP:n Starbeam

William Orbit. Blotta nämnandet av hans namn brukar räcka för att framkalla belåtna leenden hos vänner av elektronisk och alternativ musik. 

Den framstående producenten och remixartisten har nämligen samarbetat med storheter som Blur, Erasure, Peter Gabriel, Kraftwerk, Depeche Mode, Madonna, U2, The Cure och Nitzer Ebb.

Dessutom gör Mr. Orbit utmärkt egen musik och kommer nu med sin nya EP, Starbeam, som är hans första soloutsläpp på sju år.

I vanlig ordning tar han med lyssnaren på en hypnotisk resa med suggestiva syntljud och smarta beats. Som pricken över ”i” har EP:n mastrats med Dolby Atmos 360, ett nytt ljudformat som ger lyssnaren en 3D-ljudupplevelse och en extra dimension till musiken.

Koppla in era bästa högtalare och lyssna här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Raimond Dagfjäll – norrländsk indiemelankoli på debutalbumet

Norrländske Raimond Dagfjäll har inte bara ett poetiskt klingande namn, utan har dessutom gjort ett …