Francesca e Luigi – ”Christmas Love” och DIRTY DISCO EP 2

Det lackar mot jul – denna inte alltid fridfulla tid, då ”Last Christmas” och ”Tänd ett ljus” påfrestar tålamodet i radioetern. 

Ni som vill ha lite mer alternativt örongodis till glöggfikan gör helt rätt i att kolla upp Francesca e Luigis ”Christmas Love”.
– Alla gillar att drömma sig bort och fly från vardagen och sina måsterutiner. Det är just längtan efter det filmiskt romantiska som Jessica sjunger om i ”Christmas Love”. Om att tillbringa julen i romantiskt självupptaget skimmer, berättar Martin Permer.
– Det finns ju också andra sätt att fly på. En mer destruktiv flykt. Något som inte handlar om förälskelse och drömmar, utan bara flykt in i kemisk lycka, fortsätter Jessica Brannefors.

Den snygga musikvideon fokuserar på ett ständigt snöfall, som bara skriker jul och nostalgi.
– Rent tekniskt ville vi testa att jobba med greenscreen för att kunna placera Jessica varsomhelst. På så sätt kunde vi automatiskt få en retroeffekt. Eftersom min greenscreenkunskap bara är 80-procentig blir lite tokigt med ljus, passning och så, erkänner Martin skrattande.

”Christmas Love” är ett av fyra spår på nya DIRTY DISCO EP 2.
– Ovanpå allt det här romantiska är det dags för lite fler svordomar. Förra EP:n blev bannlyst av vissa brittiska radiostationer. En låt hette nämligen ”Go Before You Fucking Waste It”. Vi får se hur det går denna gången, avslutar Jessica leende.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Carl Steinmarck från Saft remixar SCALA

Peter Johansson och Helena Wigeborn i den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA kan se tillbaka på ett …