Wednesday , May 22 2024

SALÒ – “Bonjour Tristesse”

Låt oss titta närmare på en intressant artist från Österrike.

Närmare bestämt Andreas Binder, alias SALÒ, som nyligen släppte den skönt new wave-popiga singeln “Bonjour Tristesse”.

Alla vänner av kulturhistoria kan gotta sig i ett stort antal kultiga referenser. “Bonjour Tristesse” är nämligen en hyllning till Françoise Sagan, är inspirerad av Desireless “Voyage Voyage” och innehåller en textmässig blinkning  till DAF. Musikvideon är dessutom influerad av Michael Haneke-filmen “Funny Games”. 

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …