Monday , September 26 2022

SALÒ – “Bonjour Tristesse”

Låt oss titta närmare på en intressant artist från Österrike.

Närmare bestämt Andreas Binder, alias SALÒ, som nyligen släppte den skönt new wave-popiga singeln “Bonjour Tristesse”.

Alla vänner av kulturhistoria kan gotta sig i ett stort antal kultiga referenser. “Bonjour Tristesse” är nämligen en hyllning till Françoise Sagan, är inspirerad av Desireless “Voyage Voyage” och innehåller en textmässig blinkning  till DAF. Musikvideon är dessutom influerad av Michael Haneke-filmen “Funny Games”. 

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …