Monday , September 26 2022

CYAMO – “Anywhere You Go”

Nu över till den elektroniska popgruppen CYAMO, bestående av Per-Olof Stjärnered och Mathias Engwall från Göteborg, som beskriver sin musik som ”cosmic disco” eller ”vocoder gospel”.

Deras dansgolvsvänliga och italo disco-influerade pop har hyllats av musiksajter i både Sverige, England, Tyskland och Brasilien. ”Ibland är det bästa sättet att bota ett brustet hjärta att dansa bort tårarna”, menar duon. 

CYAMO är nu tillbaka med sin nya singel ”Anywhere You Go”, som handlar om när   kärleken ger riktning åt ens liv.
– Den har allt en CYAMO-låt ska innehålla: en refräng som fastnar, ett beat du vill dansa till och en melankoli som sätter sig i bröstet. Givetvis också stora Moogsynthar, som svävar runt i ljudbilden, säger Mathias Engwall.

Plocka fram dansskorna och lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …