Wednesday , July 24 2024

Galento Sound Service – Vol 2 Folk Modern Music

Betyg - 8

8

Världsmusik på Tommy Galento Nilssons högst personligt avskalade sätt.

User Rating: Be the first one !
alento Sound Service - vol 2
Skivbolag: Dreamboat Music/ Warner

Galento Sound Service – Vol 1 släpptes på vinyl förra året och innehöll tre riktigt sköna låtar. Uppföljaren Vol 2 Folk Modern Music är en cd med 8 låtar vars musik pågår i nästan 40 minuter, och konstellationen Galento Sound Service kan med lite god vilja ses som en fortsättning på OK Star Orchestra.

Jag vet inte varför ett så utmärkt band som OK Star Orchestra inte längre existerar. Det är synd, men allting har väl någon sorts slut någon gång. Jag uppmanar i alla fall alla som gillar Galento Sound Service att även skaffa sig OK Star Orchestra-skivorna om de nu fortfarande finns att hitta, ty den som gillar det ena lär gilla det andra. Tommy Galento Nilsson har startat och medverkat i en massa grupper och konstellationer genom åren och på den här plattan lirar han gitarr, bas och keyboard. Han har skrivit låtarna och producerat cd:n. Medverkar i bandet gör Hassan Bah (kongoma, percussion) känd från Kebnekajse, Miriam Oldenburg (dragspel), Sara Edin (fiol), Jörgen Adolfsson (sopransax), Björn Gideonsson (trummor, percussion) och gästar gör Perry Vallgren (piano, orgel) på två låtar och Christian Gabel (audio oscillator) på en. Bandet gör en mjuk, rytmisk, dansant, i det närmsta instrumentalmusik, och blandar till en läcker exotisk cocktail av stilar som tycks härröra från alla möjliga platser i världen. Åtminstone låter det så. Jag kommer att tänka på magdansöser, barfotadansare, egyptiska pyramider, tillfälliga illegala nattklubbar i storstadsgarage, afrikanskt mjuksväng och nordiskt vemod när jag lyssnar igenom hela skivan. Galento Sound Services musik fungerar på så många olika sätt samtidigt. Du kan dansa till den, bara lyssna noggrant på den, ha den som kuliss i bakgrunden eller skapa filmer i ditt eget huvud till de olika låtarna. Och gillar du Santana tycker jag att du absolut bör kolla det här gänget, även om det inte är riktigt samma sak, då Galento Sound Service gör mer avskalad och mindre gitarronanistisk musik.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …