Monday , September 26 2022

Azure Blue firar tio år som artist och släpper singeln ”Define Your Dreams”

Nu över till Azure Blue – alias Tobias Isaksson – som firar tio år som artist genom att släppa en ny singel.

Ganska exakt tio år efter att debuten, Rule of Thirds, släpptes i november 2011 är Azure Blue nu tillbaka med ”Define Your Dreams” och annonserar samtidigt ut ett sjätte album inför 2022.
– Det hade varit perfekt att sätta punkt här. Tio år och fem album låter som en sluten cirkel. Men Azure Blue är en del av mig som inte går att radera. Spegeln där jag ser min skugga, berättar Tobias.

Han beskriver ”Define Your Dreams” som ”en bengal som lyser upp en postumt Bowiesk mardröm med skimrande syntväggar och textrader som inger hopp i mörkret”.

Nog låter det intressant? Ni hör den här:

Läs mer om Azure Blue här

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …