Tuesday , January 31 2023

Max Morànge – “Du är en idiot”

Den svenska duon Max Morànge var inte meningen. Den bara blev till.

Musikern och producenten Axel Dahlin skulle lägga lite syntar på en låt kompositören och sångerskan Maria Wallinder skrivit. Den låten är fortfarande inte klar. Däremot producerades det andra låtar och Dahlin och Wallinder bestämde sig för att ge ut materialet. Fotograf bokades, estetik diskuterades och plötsligt hade Max Morànge sett dagens ljus. 

Duons nya singel heter ”Du är en idiot” och de beskriver den så här: 
– Gränslöst och lustfyllt, men inte utan svärta. Lite som om Depeche Mode möter Kent, fast med mer sväng och en stor dos respektlöshet mot genrekonventionerna. Texten är både trivial och poetisk, men ofta med hög igenkänningsfaktor.

Zero Magazine gillar vad vi hör. Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ny bok om Kent

Trots att de firat framgångar som få andra band kan drömma om har det inte …