Wednesday , February 21 2024

Max Morànge – “Du är en idiot”

Den svenska duon Max Morànge var inte meningen. Den bara blev till.

Musikern och producenten Axel Dahlin skulle lägga lite syntar på en låt kompositören och sångerskan Maria Wallinder skrivit. Den låten är fortfarande inte klar. Däremot producerades det andra låtar och Dahlin och Wallinder bestämde sig för att ge ut materialet. Fotograf bokades, estetik diskuterades och plötsligt hade Max Morànge sett dagens ljus. 

Duons nya singel heter ”Du är en idiot” och de beskriver den så här: 
– Gränslöst och lustfyllt, men inte utan svärta. Lite som om Depeche Mode möter Kent, fast med mer sväng och en stor dos respektlöshet mot genrekonventionerna. Texten är både trivial och poetisk, men ofta med hög igenkänningsfaktor.

Zero Magazine gillar vad vi hör. Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Drømlæge – Slitna sanningar och långa spår

Drømlæge är ett soloprojekt med Michael Svedberg från Eskilstuna som låtskrivare, artist och producent.  Han …