Friday , October 7 2022

Rupert Falsch – “Moose und Farne”

Nu dansar vi in fredagen tillsammans med Rupert Falsch från Berlin, som kallar sig själv ”sovrumsproducent” och nämner New Order och Stereolab som viktiga referenser.

Gillar ni skönt blippande syntljud och har ett par skivor med Hubert Kah, Der Plan och Jeans Team i samlingen? Utmärkt. Då finns det all anledning att kolla upp ”Moose und Farne”.

Rupert Falsch beskriver låten så här för Zero:
– Resultatet av en dålig nattsömn någonstans i den kalla, kolsvarta östtyska tundran. Det fascinerande ögonblicket när man vaknar… när minnet av en förvirrad dröm ifrågasätter allt som tas för givet och för en kort stund tycks en annan verklighet vara möjlig…

Alldeles för bra och intressant för att missa. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …