Friday , October 7 2022
Foto: Jonas Fransson

aux animaux – “Haunted”

Nu över till Stockholmsbaserade Gözde Düzer, alias Ghosty, som under namnet aux animaux gör mörk och atmosfärisk synthwave.     

Med ett brett spektrum av fina influenser – från Massive Attack och John Carpenter till Anna von Hausswolff – bjuder aux animaux på en spännande kombination av mörka syntslingor, kusliga thereminljud och säregen sång.

Den nya singeln heter ”Haunted” och beskrivs enligt följande: 
– ”Haunted” är inspirerad av estetiken i spiritism och det ockulta. Min kommande EP kommer att handla om liknande ämnen och ha lite skräckfilmskänsla. Både musiken och texten är skrivna av mig. Produktionen gjordes sedan tillsammans med Sveriges hetaste dark wave-band, abu nein. Jag fick även hjälp av Alex Svensson från Then Comes Silence, som bidrog med syntljud.    

Aux animaux har mycket på gång inför det kommande året. 
– Jag siktar mot att släppa två EP-skivor nästa vår. En som drar åt darksynth- och soundtrackhållet, men också en i mer vanlig aux animaux-stil. Jag hoppas dessutom kunna spela mycket live 2022, nu när restriktionerna verkar lätta.

Följ aux animaux på hennes Facebooksida 

Missa inte heller aux animaux, Then Comes Silence, abu nein och Tobias Bernstrup live på Inkonst i Malmö den 11 december (läs mer om evenemanget här). 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …