Friday , October 7 2022

Rut Sandbladh – “Like A Girl”

Nu över till exil-norrlänningen Rut Sandbladh, som hyllats av GAFFA och gjort sig ett namn i #metoo-sammanhang.

Hon har sedan starten genomgående skrivit på svenska, men kliver med den nya singeln, ”Like A Girl”, utanför sin comfort zone med en engelsk text. 
– ”Like A Girl” är en kampsång och den handlar om några av de finaste personerna jag har i mitt liv, som också råkar definiera sig som kvinnor. Den är lika delar pepp och kärlek till mig som 14-årig gothbrud, där jag strök längs väggarna i högstadiekorridorerna – ilsken över hela narrativet att kvinnor “är svaga” med några få undantag i form av ”starka kvinnor”. Kvinnor är lika mycket individer som män: starka som svaga, mediokra som fantastiska.

Musikaliskt handlar det om elektronisk pop med med ekon av både samtid och åttiotal. Producent är Dino Medhanhodzic, som även ligger bakom Dotters båda succélåtar ”Bulletproof” och ”Little Tot”.

Ni hör ”Like A Girl” här:     

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …