Rut Sandbladh – “Like A Girl”

Nu över till exil-norrlänningen Rut Sandbladh, som hyllats av GAFFA och gjort sig ett namn i #metoo-sammanhang.

Hon har sedan starten genomgående skrivit på svenska, men kliver med den nya singeln, ”Like A Girl”, utanför sin comfort zone med en engelsk text. 
– ”Like A Girl” är en kampsång och den handlar om några av de finaste personerna jag har i mitt liv, som också råkar definiera sig som kvinnor. Den är lika delar pepp och kärlek till mig som 14-årig gothbrud, där jag strök längs väggarna i högstadiekorridorerna – ilsken över hela narrativet att kvinnor “är svaga” med några få undantag i form av ”starka kvinnor”. Kvinnor är lika mycket individer som män: starka som svaga, mediokra som fantastiska.

Musikaliskt handlar det om elektronisk pop med med ekon av både samtid och åttiotal. Producent är Dino Medhanhodzic, som även ligger bakom Dotters båda succélåtar ”Bulletproof” och ”Little Tot”.

Ni hör ”Like A Girl” här:     

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …