Homeshake – Under The Weather

Betyg - 3

3

Elektronisk pop från en tid av depressioner och pandemiisolation.

User Rating: Be the first one !
Homeshake - Under The Weather
Skivbolag: Sinderlyn/Playground Music

Homeshake är vad musikern och singer-songwritern Peter Sagar från Montreal kallar sitt tämligen elektroniskt ljudande soloprojekt. Under The Weather är hans femte studioalbum, oräknat remixvarianten på albumet Helium som släpptes 2019.

Under The Weather är en stillsam popskiva, elektronisk till sin natur även om elgitarrer också förekommer i ljudbilden. 2019 befann sig Peter Sagar i en depression och det var då han började skriva låtarna till den här skivan. Han var utarbetad av turnerandet, sedan kom pandemin på allvar och han fortsatte att bli isolerad hemmavid. Så Under The Weather skapades under en mörk nedåtperiod i Sagars liv och jag tycker nog att man kan uppleva den känslan när man hör plattan. Den är rätt grå och trist, sången känns emellanåt oinspirerad och uttråkad, och skivtiteln säger väl egentligen allt. Under The Weather är ett uttryck som kan ersättas med ord som ”krasslig”, ”risig”, ”ur gängorna” och ”må dåligt”. Så även om musiken här kan te sig intressant ibland är inte det här ett album som gör en direkt lycklig eller energisk. Tvärtom dras jag med och ner av Homeshakes tristess och illamående, vilket inte känns särskilt givande på något vis. Det finns mörk musik som fungerar som ett reningsbad från mörka känslor och tankar, och det är möjligt att det finns trist musik som gör detsamma när man är uttråkad och deprimerad, men Under The Weather lyckas inte med den bedriften. Jag har dessutom svårt för sångrösten som jag finner mesig, blek och undflyende. Så vem är den här skivan till för förutom upphovsmannen? Jag vet faktiskt inte. Musikaliskt har den sina stunder, men de är inte tillräckligt många eller starka för att inbjuda till ett köp.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …