Wednesday , April 17 2024

Tobias Bernstrup och Erica Li bildar darkwaveduon O+HER

Låt oss titta närmare på ett intressant samarbete.

Å ena sidan har vi musikern, konstnären och performanceartisten Tobias Bernstrup, som nyligen släppte det spännande albumet Petrichor (läs gärna Zero Magazines stora intervju här). 

Å andra sidan Erica Li Lundqvist, vokalist i bandet ABU NEIN.

Tillsammans kallar de sig O+HER, vilket uttalas ”other”.
– Trots att vi inte känt varandra tidigare har vi flera gemensamma musikvänner och ett gemensamt förflutet i Helsingborgs gothmusikscen på det tidiga nittiotalet. När Erica Li för en tid sedan kontaktade mig angående ett samarbete föreslog jag att vi skulle testa att utgå ifrån ett par låtidéer som var åt det mörkare hållet. Resultatet med båda våra röster blev spännande och vi bestämde oss för att spela in ett par låtar till, berättar Tobias Bernstrup.

Soundet kan beskrivas som atmosfäriskt, beat- och sequencerdrivet med rötter i det sena åttiotalets darkwave, satt i en modern kontext.

O+HER kommer att släppa en serie digitala singlar framöver och längre fram en vinyl med flera spår. För den nyfikne finns en första instrumental singel, “Brave Bodies Burn”, redan släppt digitalt. En version med sång kommer senare i år.

Följ O+HER via instagram

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …