Wednesday , September 28 2022

Space March – melodiös elektronisk pop från “down under”

Låt oss inleda den nya veckan med Space March från Sydney, som fått ganska mycket uppmärksamhet i sitt hemland, Australien.

Det handlar om melodisk elektronisk pop, influerad av storheter som New Order, Pet Shop Boys och OMD.
– I like music to have a strongly defined melodic form and rhythmic structure. I think of my music as a series of interconnected patterns, layered with words and ambient textures, capable of inducing a strong emotional response when combined in the right way, förklarar han. 

Ni hör Space Marchs nya album, Algorithm, här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

New Order släpper “Be a Rebel”, första singeln på fem år.

I förra veckan hintade engelska New Order om att något var på gång. Idag tillkännagav …