Wednesday , April 17 2024

Wulfband – Mein/Munition

Betyg - 8

8

Två närmast punkigt energiska EBM-låtar från svenska Wulfband. 

User Rating: Be the first one !
Wulfband - Mein/Munition
Skivbolag: Meine AB

Ibland vill man bara skruva upp volymen och blåsa ur skallen ett tag. Ett utmärkt sätt att göra det på är att lyssna till Wulfbands singel Mein/ Munition och speciellt den förstnämnda av dessa två låtar gör mig på mycket gott humör.

Låten ”Mein” är ett fascinerande stycke musik i all sin enkelhet. Det är som att Wulfband har hittat den felande länken mellan EBM och rockabilly, typ. Svänget är grymt och enda ”felet” på låten är att den inte är dubbelt så lång. Nu får man köra om den gång på gång istället, men det gör jag gärna. Det svenska bandet sjunger som alltid på tyska och likaså gör de på baksidans ”Munition” som är ytterligare en rökare: rak, brutal, dansant EBM som får en att längta till livespelningar och välfyllda barer. Vad texterna handlar om vet jag inte, men det är en energisk liten jävel till singel det här, och man kan bara hoppas att medlemmarna Sieben (7) och Neun (9) snart gör en ny fullängdare och att den kommer hålla den här kvaliteten och energinivån, för då blir den inte att leka med. Vinylsingeln är utgiven i 300 ex och jag kan bara hoppas för din skull att bandet inte redan har sålt samtliga.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …