Friday , October 7 2022
Foto: Micke Sandström

Thåström – ”Papperstunna väggar”

Han är tillbaka.

Mannen, myten… Joakim Thåström!

Hans nya singel heter ”Papperstunna väggar” och uppvisar en avskalad elektronisk ljudbild, där stråkar ersatt gitarrerna. Thåström sjunger med lågmäld intensitet och bredvid honom, bakom mikrofonen, står ingen mindre än Titiyo.

I ”Papperstunna väggar” berättas historien om ett lyhört hyreshus. Paret fem trappor upp spelar ”kling-klangmusik” på stereon. Handlar det kanske om Kraftwerk? 

Den 12 november släpps Thåströms elfte album, Dom som skiner. Zero Magazine väntar med spänning!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …