Wednesday , September 28 2022

MyMyMy – smart elektronisk pop på afrikaans

När lyssnade du senaste på elektronisk pop från Sydafrika, framförd på språket afrikaans?

Förmodligen inte igår. Men varför inte ge det annorlunda konceptet chansen?

MyMyMy, alias Conrad van Breda och Jana Oosthuizen från Kapstaden, kombinerar nämligen smarta beats med medryckande syntmelodier.

På sin nya singel, ”Die Partytjie”, ställer de frågan om festen redan är slut.
– Our party covers many topics. It’s about weltschmerz, mortality, pandemic-induced depression, growing old, acceptance, empty liquor cabinets – but ultimately realising that going home is not always a bad thing, förklarar de.

Tycker du förresten att afrikaans påminner om nederländska? Helt rätt! Språken delar nämligen ungefär 90 % av ordförrådet.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Nicole Cassandra Smit - Third In Line

Nicole Cassandra Smit – Third In Line

Third In Line är Nicole Cassandra Smits debutalbum och det innehåller en underbar mix av …