Sunday , November 27 2022

Dave Gahan – “Nothing Else Matters”

1991 ändrade Metallica musikalisk inriktning till en mer kommersiell och radiovänlig framtoning och släppte ett självbetitlat album.

The Black Album, som skivan med anledning av det helsvarta omslaget ofta kallas, blev etta på Billboardlistan, sålde i fler än 20 miljoner exemplar och innehöll superhits som ”Nothing Else Matters”,”Sad But True”, ”The Unforgiven” och ”Enter Sandman”. 

Nu, i samband med albumets trettioårsjubileum, har en 53 spår lång hyllningsbox getts ut, där bland andra Weezer, Ghost, Volbeat, Miley Cyrus och Dave Gahan nytolkat låtar.

Vad säger ni om Daves ”Nothing Else Matters”? Var det helt rätt att göra om den till en suggestiv ballad eller borde Depeche Mode-frontmannen ha rockat mycket mer?  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Depeche Mode 2022

Memento Mori – nytt album och ny turné från Depeche Mode!

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …