Saturday , August 20 2022

Premiär för David Josephsons ”Orfeus”

Då är det dags för en premiär! 

David Josephson, bekant från ambitiösa Nervous City | Nervous Self, har tidigare gett oss vackert melankoliska låtar som ”Stålblå luft”.

Hans nya singel, ”Orfeus”, är en elektronisk poppärla med drömsk känsla. 
– ”Orfeus” är en låt om den strävan och den längtan som präglar människolivet. Det hopp som får oss att ge oss av mot det okända för något som vissa kanske skulle kalla sanningens skull. Våga inte kalla det för något annat. Den som tvivlar blir kvar på kajen, och sjunger denna sång, berättar David.

Han fortsätter: 
– Låten är väl på något vis min ”Hallelujah”, på så sätt att den egentligen aldrig blir, eller blivit färdig, och genomgått en mängd versioner och transformationer. Det här släppet är i alla fall där jag är idag. Ett par ögonblicksbilder från Stockholm, ett MIDI-arr, några pålägg och sång från detta nu. Och en evinnerlig längtan bort. Förr om åren sjöng jag som någon jag ville vara, men inte var. Idag sjunger jag istället som den jag är, men inte vill vara…

Ni hör “Orfeus” nedan:  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …