Friday , October 7 2022

David Bay – discopopig tolkning av “Love Will Tear Us Apart”

Joy Divisions ”Love Will Tear Us Apart” blev häromåret, mycket rättvist, framröstad till världens bästa rocklåt av NME.

Under årens lopp har ”Love Will Tear Us Apart” omtolkats av många andra artister. Bland andra Paul Young, Simple Minds, Swans, Apoptygma Berzerk, Nouvelle Vague, svenske José González och självaste Dave Gahan.

Nu kommer en ny version, signerad Hamburgartisten David Bay, som tidigare släppt skivor på eminenta etiketter som Kitsuné och Diynamic Music.

Den atmosfäriska och discopopiga tolkningen uppges vara Bernard Sumners favoritcover hittills av kultlåten. 
– Jag siktade mot ett möte mellan analogt och digitalt, mellan retro och modernt och mellan disco och electro, berättar David Bay.

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …