Monday , September 26 2022

Andreas Wandegren – ny singel: “Kärlek och bensin”

Häromåret släppte Andreas Wandegren, bekant från kultband som Dark Side Cowboys och Morlocks, sitt första och utmärkta soloalbum, En skugga bland skuggor.

Zero Magazine gjorde då en djupintervju med honom, som ni hittar här. 

Andreas Wandegren är nu tillbaka med en ny singel, ”Kärlek och bensin”, som är en försmak på andraalbumet, Kung av ingenstans, som kommer i september. 
– Det är en låt som handlar om uppbrott, kärlek och nystart, berättar Andreas. Jag spelar som vanligt det mesta själv, men har med min gode vän Jesper Westermark på bas och inte minst så hörs Sandra Mattsson i kören. Sandra är en väldigt begåvad sångerska, som också är medlem i Morlocks, Lamashtu och Decorate The Sky.

Ytterligare två singlar kommer de närmsta veckorna, innan Kung av ingenstans släpps digitalt och fysiskt via Epos MD.

Mer information finns på Andreas Wandegrens Facebooksida.  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …