Wednesday , April 17 2024

Lady Psychiatrist´s Booth – Lady Psychiatrist´s Booth

Betyg - 7

7

Rolig och mångsidig americana med psykedelisk känsla.

User Rating: Be the first one !
Lady Psychiatrist´s Booth - Lady Psychiatrist´s Booth
Skivbolag: Egen produktion

Stephanie Groot (violin, mandolin), Laura Hall (keyboard, basmunspel, dragspel) och Ashley E Norton (gitarr, percussion) är damerna bakom Lady Psychiatrist´s Booth. Förutom det korta introt och nästan lika korta ”Heritage flakes” bjuder man på en Portishead-cover och tre egna låtar.

Lady Psychiatrist´s Booth gör en märklig, nästan psykedelisk americana på sin egenproducerade, självbetitlade ep. Det hela är rätt originellt, lekfullt och fullt med olika instrument, inklusive violin med wah-wah. Dessutom sjunger Norton och Groot väldigt bra. Efter introt framför man låten ”Neighbor” som handlar om en kuslig granne med en sjuklig besatthet av en kvinna, och trots att melodin är rätt fin får låten p.g.a. texten och sättet att sjunga den skräckfilmskaraktär, typ som innan psykopaten i filmen flippar ur och börjar mörda. Tempot ökar i ”Belly of the Beast” som är inspirerad av Ashley E Nortons syster Tara Nortons miljöarbete. Låten har en bra och påtaglig refräng, är lätt ta till sig, samtidigt som den skapar intresse för hur resten av plattan ska utvecklas. Efter den följer vackra, lugna Portisheadlåten ”Glory Box” som är albumets längsta spår. Här får den en varm, soulig och psykedeliskt ljuvlig inramning som ökar i intensitet mot slutet för att sedan landa i det lugn som var före crescendot. Här skulle man kunna tro att den allvarliga tonen skulle fortsätta, men istället lägger man in en fejkad reklamjingel på en halv minut och avslutar sedan hela plattan med en käck, countryinfluerad födelsedagssång. Idén fick Norton då hon insåg hur ofta folk i publiken bad dem att lira ”Happy Birthday” till någon som fyllde år. Nu lirar man istället ”Birthday Suite” för dessa personer, vilket enligt Norton gör födelsedagsbarnen ”en aning obekväma” när den tillägnas dem. Hoppas nu att Lady Psychiatrist´s Booth fortsätter att lira tillsammans framöver så att detta inte bara blir en engångsföreteelse, då både Norton och Groot även är upptagna av sitt band Whitherward och Hall är musikalisk ledare för en framgångsrik amerikansk TV-show.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!