Wednesday , September 28 2022

This Fish Needs A Bike släpper albumet “Between A&B” digitalt

Ni har väl inte missat att This Fish Needs A Bike har släppt sitt album, Between A&B, på både iTunes och Spotify? Som sig bör, så kommer den digitala versionen med exklusiva bonuslåtar.

Vi bad Eddie Bengtsson ge en retrospektiv kommentar till skivan som ursprungligen släpptes 2004:
– Jag är nog instinktivt minimalistisk och har en förmåga att identifiera vilka beståndsdelar som behövs i min musik. I fallet med This Fish Needs A Bike är det extra tydligt och det var också min plan med de här låtarna. Inget extra, utan bara det grundläggande, men ändå slagkraftigt och med en tydlig melodisk hook. Det var en kul utmaning att sjunga på engelska, eftersom jag inte gjort det tidigare i den omfattningen. Anledningen till att jag ”visksjunger” på vissa låtar är för att vår son, som var liten på den tiden, sov i rummet bredvid min hemmastudio. När jag lyssnar på Between A&B idag, så tycker jag fortfarande att den låter fräsch och fräck! 

Ni hör albumet här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Page – Aska under mitt skinn

Eddie Bengtsson är inte USA:s 45:e president. Bland de troligen 42^23 saker som skiljer dem …