Monday , January 17 2022
THE CURE / Foto Hilda Arneback

Simon Gallup lämnar The Cure

The Cures basist Simon Gallup meddelar via sociala medier att han lämnar gruppen.

Simon Gallup gick med i The Cure 1979, efter att ha spelat i Robert Smiths sidoprojekt Cult Hero. Han lämnade visserligen bandet 1982, men gjorde comeback igen 1984 och har sedan dess varit The Cure trogen. Efter sångaren Robert Smith är han den medlem som har varit med längst i det brittiska bandet.

– Med ganska tungt hjärta är jag inte längre medlem av The Cure. Önskar dem alla lycka till…”, skrev Gallup på sin Facebooksida den 14 augusti.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Disharmonikerna – tillbaka med “Främlingar”

Nu över till ett svenskt kultband. Närmare bestämt Disharmonikerna från Trollhättan, som spåddes en lysande …