Wednesday , July 17 2024
THE CURE / Foto Hilda Arneback

Simon Gallup lämnar The Cure

The Cures basist Simon Gallup meddelar via sociala medier att han lämnar gruppen.

Simon Gallup gick med i The Cure 1979, efter att ha spelat i Robert Smiths sidoprojekt Cult Hero. Han lämnade visserligen bandet 1982, men gjorde comeback igen 1984 och har sedan dess varit The Cure trogen. Efter sångaren Robert Smith är han den medlem som har varit med längst i det brittiska bandet.

– Med ganska tungt hjärta är jag inte längre medlem av The Cure. Önskar dem alla lycka till…”, skrev Gallup på sin Facebooksida den 14 augusti.

Artikeln uppdaterad 15 okt 2021

Idag kom nya uppgifter angående  The Cures basist Simon Gallup som påstod att han lämnat bandet.  Enligt NME bekräftar Gallup att han återvänt. På en direkt fråga från ett fan på Twitter, ”Är Simon fortfarande medlem i The Cure?”, svarar Gallup: ”Ja, det är jag”.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra gav fansen allt de ville ha på ett utsålt Cirkus

När norska alternativrockarna Kaizers Orchestra – som återuppstod i höstas och genomförde 56 utsålda spelningar …