Wednesday , September 28 2022

Danny Elfman & Trent Reznor – “True”

Nu över till ett intressant samarbete.

Danny Elfman, medlem i det insomnade new wave-bandet Oingo Boingo och känd filmmusikkompositören (med bl a Corpse Bride, Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas, Mission: Impossible och Men in Black på cv:t) har slagit sig samman med ingen mindre än Trent Reznor från Nine Inch Nails för en dramatisk duett. 
– This is the first duet I’ve ever done in my life, so to do it with Trent was a real surprise and a treat. He’s always been a big inspiration to me, not to mention he has one of my all-time favorite singing voices, berättar Danny Elfman.

Självklart bjuder duon även på en genomtänkt video. Titta och låt dig översköljas med suggestivt mörker. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Depeche Mode och Nine Inch Nails invalda i Rock & Roll Hall of Fame

Men inte Kraftwerk.