Friday , October 7 2022

Daniel Saturn – En medelålders man

Under slutet av nittiotalet var Daniel ”Saturn” Sandvik från Dalarna en lovande indiepopartist, som nådde hyfsade framgångar med sin debutskiva, Softly. Det stora genombrottet kom dock inte och ett par år senare lades musikkarriären på is.

Nu, tjugo år senare, är Daniel Saturn tillbaka. Den här gången med smart popmusik på svenska, som så smått leder tankarna till både Adolphson & Falk, Kent och Olle Ljungström.

Daniel Saturns nya album, En medelålders man, beskriver livet här och nu, som det ter sig för någon i femtioårsåldern.
– Skivan handlar om att inte vara ung och lovande längre. Om tider och drömmar som försvann, berättar han.

Musikaliskt är En medelålders man inspirerad av ett flertal stora låtskrivare.
– Jag har alltid varit förtjust i Benny Anderssons melodier. Självklart är jag också präglad av gamla husgudar som John Lennon och David Bowie.

Letar ni efter new wave-influerad indiepop med begåvade texter? Då har ni hamnat helt rätt!  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …