Esquela – A Sign From God

Betyg - 7

7

Politisk alternativrock med sväng, melodier och viktiga texter.

User Rating: Be the first one !
Esquela - A Sign From God
Skivbolag: Livestock Music

Esquela spelade in sitt material till A Sign From God under pandemivåren och sommaren 2020. Men albumet handlar inte om pandemin i sig, utan snarare om samtalsämnen och händelser som skett samtidigt med den. Ämnen som rasism, sexuella övergrepp och klimatkrisen behandlas.

Esquela består av John ”Chico” Finn (sång och låtskrivande), Becca Frame (sång), Keith Christopher (bas), Brian Shafer (gitarr) och Matt Woodin (gitarr, mandolin) medan Mike Ricciardi lirar trummor. A Sign From God är det amerikanska bandets femte album och musikaliskt ligger tyngdpunkten på rock med countryinfluenser och americana i stort. Det är melodiskt, gitarrdrivet och jag gillar Becca Frames sångröst. Jag gillar även flera av låtarna. Bäst av de alla är svängiga ”Three Finger Joe” som John Finn sjunger och som är en självupplevd historia om rasism i den djupa södern. Ett annat spår som behandlar rasism är ”What´s Your Problem?”, en låt med ursprung i polismordet på George Floyd. Innan den framför man en schysst rocklåt kallad ”First World Problems” som också faller undertecknad på läppen. Jag gillar även Stones-rockiga ”The Good One (give ups)”. Skivan inleds dock lugnare med ”Not in my backyard (Nimby)” som handlar om mänsklighetens hyckleri angående klimatsituationen vi har idag. En annan låt på ett jävligt otrevligt tema är ”Rest Of My Life” som startar glatt med något som ska bli en trevlig utekväll, men som slutar i mörkret på en parkeringsplats där kvinnan i texten råkat riktigt illa ut. En stark låt med djupt berörande lyrik. Skivans sista låt, ”Wait For Me” är ett musiksatt poem, skrivet av ryska soldaten Konstantin Simonov under andra världskriget och som handlar om hur tungt det är att vara hemifrån medan man ligger i krig. En bra och angelägen platta från Esquela, oavsett var i världen man bor.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

V/A - Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

V/A – Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

Magnus Lindberg, sångare, musiker, kompositör m.m. avled 2019. Då hade han varit i musikbranschen i …