Saturday , August 20 2022

IRYS – “Warriors”

IRYS från Berlin, som beskriver sin musik som ”future-retro”, har både fått god kritik och en hel del uppskattning i Tyskland det senaste året.

Inspirerad av artister som Gesaffelstein och The Weeknd skapar hon mörk elektronisk pop. Hennes nya singel, ”Warriors”, handlar om ett destruktivt förhållande. 
– Jag hade precis lämnat ett toxic relationship, var arg, ledsen och försökte bearbeta känslorna i min musik. ”Warriors” symboliserar styrka. Även om den handlar om ett uppbrott, så är det ett kraftfullt och energiskt spår som handlar om styrkan man får från mörkret, förmågan att återskapa sig själv och stå upp igen!

Följ IRYS via Instagram. Hör ”Warriors” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …