Wednesday , April 17 2024

Jackson Browne – My Cleveland Heart

Betyg - 5

5

En snäll traditionell poplåt,

User Rating: Be the first one !
Jackson Browne - My Cleveland Heart
Skivbolag: Inside Recordings

“My Cleveland Heart” är första singeln från Jackson Brownes första album på sex år, Downhill From Everywhere. Singeln innehåller bara två versioner av samma låt, albumversionen samt en radioversion, så den säger inte jättemycket om vad man kan förvänta sig av det kommande albumet.

Jackson Browne har funnits så länge jag kan minnas, och så länge jag kan minnas har han inte gjort något minnesvärt, som jag ser det. Men det ska erkännas, jag har inte lagt ner alltför mycket tid på att hitta någonting värdefullt heller och har således inte hört allting han har åstadkommit. Man gör ju inga djupare efterforskningar när man har hört en artist som inte lyckats sätta klorna i en alls. Och “My Cleveland Heart” förändrar inte den åsikten. Jag har ingenting emot vare sig Browne eller hans nya låt, men den ger mig ingenting heller och likaså känner jag inför Browne som artist. Det här är en snäll traditionell poplåt, lite jämförbar med den mainstreammusik Traveling Wilburys ägnade sig åt under sin existens på sent 80-tal. Browne har skrivit den ihop med gitarristen Val McCallum och texten handlar om den frihet det skulle medföra i framtiden att kunna ersätta sitt mänskliga, sårbara hjärta med ett oförstörbart och artificiellt istället. Ett gammalt önskemål som säkert många haft eller kommer få under livets gång. Jackson Brownes nya Downhill From Everywhere släpps den 23:e juli för er som är intresserade och jag misstänker att det kommer skrivas om den överallt när det är så dags.       

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …