Thursday , December 1 2022

Nation of Language – “Across That Fine Line”

Trots sina rötter i Brooklyn, New York City, skapar Nation of Language musik som leder tankarna till det brittiska åttiotalet.

De namedroppar New Order, OMD, Human League och Ultravox som stora influenser, och på frågan hur de skulle beskriva sin musik blir svaret ”driving and melancholic”.

Bandets andra fullängdare, A Way Forward, är planerad till hösten och sägs vara inspirerad av sjuttiotalets krautrock.

Som en första aptitretare bjuds vi på den nya singeln, ”Across That Fine Line”. Enligt Nation of Languages sångare, Ian Devaney, handlar den om ”the moment when a non-romantic relationship turns into something more”.

Zero Magazine är imponerande och väntar med spänning på det kommande albumet!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hurts

Hurts ”Vi har sagt allt vi behöver säga”

På nya skivan Faith är brittiska duon Hurts mörkare, men samtidigt mer uppriktig, än någonsin. …