Sunday , November 27 2022

Slim Vic – suggestiv skönhet på nya “Nattdimma/Morgondimma”

Ljud- och musikmagikern Viktor ”Slim Vic” Zeidner har en både brokig och välfylld meritlista.

Förutom att vara en uppskattad house-DJ, som vänt plattor över hela världen, har Slim Vic även skrivit musik för teateruppsättningar, ljudsatt hockeyarenor, ägnat sig åt dark ambient och drivit ett framgångsrikt skivbolag.

På hans nya EP, Nattdimma/Morgondimma, möts svävande elektroniska ljudmattor och smarta beats. Tankarna leds stundtals till både William Orbit och tidiga Kraftwerk. I synnerhet ”Morgondimma (Niels Gordon remix)” är suggestiv skönhet på högsta nivå. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Karl Bartos – Blickar både bakåt och framåt på Off the Record

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo) Ett nytt album med elektroniska låtar om atomkraft …