Slim Vic – suggestiv skönhet på nya “Nattdimma/Morgondimma”

Ljud- och musikmagikern Viktor ”Slim Vic” Zeidner har en både brokig och välfylld meritlista.

Förutom att vara en uppskattad house-DJ, som vänt plattor över hela världen, har Slim Vic även skrivit musik för teateruppsättningar, ljudsatt hockeyarenor, ägnat sig åt dark ambient och drivit ett framgångsrikt skivbolag.

På hans nya EP, Nattdimma/Morgondimma, möts svävande elektroniska ljudmattor och smarta beats. Tankarna leds stundtals till både William Orbit och tidiga Kraftwerk. I synnerhet ”Morgondimma (Niels Gordon remix)” är suggestiv skönhet på högsta nivå. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Karl Bartos – Blickar både bakåt och framåt på Off the Record

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo) Ett nytt album med elektroniska låtar om atomkraft …