Sick & Busy – “We Wish We Were Famous”

Saknar du det glada åttiotalet? Älskar du Erasure? Vill du ha en blippbloppig energikick i lurarna på stranden?

Okej, då ska du definitivt kolla upp det nya, svenska projektet Sick & Busy. 

Bakom maskinerna hittar vi Joachim Schröter från Skövde. Han beskriver sig själv och sina musikaliska ambitioner enligt följande: 
– Jag har gjort syntbaserad musik hela mitt liv, både solo och i olika konstellationer. Nyligen blev jag övertygad av vänner att äntligen släppa en låt. Nämligen ”We Wish We Were Famous”. Jag använder främst analoga syntar från åttiotalet och brinner för det soundet, eftersom jag tycker det låter helt annorlunda än mycket av dagens elektroniska pop, som oftast är gjord med mjukvara i datorn. 

Joachim bjuder även på en välgjord och underhållande musikvideo. 
– Videon till ”We Wish We Were Famous” är producerad av mig själv och handlar om den musikergeneration som växte upp på åttiotalet och drömde om att bli kända. Jag gjorde det i alla fall, haha.

Den stora framgången kanske kommer för Sick & Busy? En ny singel är i alla fall inplanerad till hösten. Följ Joachim Schröters analoga åttiotalsdrömmar på hans Facebooksida.  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …