Wednesday , September 28 2022

Sick & Busy – “We Wish We Were Famous”

Saknar du det glada åttiotalet? Älskar du Erasure? Vill du ha en blippbloppig energikick i lurarna på stranden?

Okej, då ska du definitivt kolla upp det nya, svenska projektet Sick & Busy. 

Bakom maskinerna hittar vi Joachim Schröter från Skövde. Han beskriver sig själv och sina musikaliska ambitioner enligt följande: 
– Jag har gjort syntbaserad musik hela mitt liv, både solo och i olika konstellationer. Nyligen blev jag övertygad av vänner att äntligen släppa en låt. Nämligen ”We Wish We Were Famous”. Jag använder främst analoga syntar från åttiotalet och brinner för det soundet, eftersom jag tycker det låter helt annorlunda än mycket av dagens elektroniska pop, som oftast är gjord med mjukvara i datorn. 

Joachim bjuder även på en välgjord och underhållande musikvideo. 
– Videon till ”We Wish We Were Famous” är producerad av mig själv och handlar om den musikergeneration som växte upp på åttiotalet och drömde om att bli kända. Jag gjorde det i alla fall, haha.

Den stora framgången kanske kommer för Sick & Busy? En ny singel är i alla fall inplanerad till hösten. Följ Joachim Schröters analoga åttiotalsdrömmar på hans Facebooksida.  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Nicole Cassandra Smit - Third In Line

Nicole Cassandra Smit – Third In Line

Third In Line är Nicole Cassandra Smits debutalbum och det innehåller en underbar mix av …