Tuesday , November 29 2022

Boy George – ny singel och video, film på gång

“Do You Really Want to Hurt Me?”, ”I’ll Tumble 4 Ya”, ”Karma Chameleon”, “It’s a Miracle”, “Love is Love”, ”Move Away”, “Time (Clock of the Heart)” och “I Just Wanna Be Loved”. 

Det saknas inte härliga låtar med Culture Club. Däremot var det ett tag sedan vi hörde Boy George – en av åttiotalets främsta röster – i gammal god stil.

Men det kan bli ändring på det. För tillfället är George inne i en mycket produktiv fas. Nyligen släpptes det mångfacetterade albumet Cool Karaoke Vol. 1 (där bland andra Kim Wilde gästar) på Spotify och han har redan hunnit få ut ytterligare en låt: ”The Best Thing since Sliced ​​Bread”.

I musikvideon spelar Samantha Renke huvudrollen. ”Hennes humor och skönhet är perfekt för den här låten”, berömmer George. 

I sommar, i samband med hans 60-årsdag, är en film om Boy Georges liv planerad. “Det finns bara ett problem… och det är ganska stort. Vem ska spela mig? Vi letar efter en ung, modig och hejdlöst stilig skådespelare som vågar sig på utmaningen”, skämtar George. 

Fram till rätt man är funnen kan vi botanisera i Cool Karaoke Vol. 1.   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Carlos Perón – experimentlusta och elektroniskt sväng

Han var med och startade det schweiziska kultbandet Yello, är en mycket välrenommerad producent, har …