Tuesday , January 31 2023

More – ”Provoked By Motions”

Elektropopbandet More, som består av Lino Avian, Magnus Dahlberg och Mattias Jönsson, gav i fjol ut sin uppskattade debutskiva, From The Past.

Nu är mer material på gång. Deras nya singel, ”Provoked By Motions”, är det första smakprovet från det kommande andra albumet som släpps senare i år. 
– ”Provoked by Motions” var ett spår vi skrev när vi var i slutskedet av att mixa vårt debutalbum. Vi kände omedelbart att vi var något på spåret. Spårets mörka ton har satt tonen för vårt kommande album, som går i en annan riktning än debuten, berättar de.

Bland referenserna nämns Depeche Mode, Kent, New Order och The Cure. Med andra ord mörker och weltschmerz i mängder. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ny bok om Kent

Trots att de firat framgångar som få andra band kan drömma om har det inte …