Wednesday , September 28 2022

Sunroof – “Electronic Music Improvisations Vol. 1”

Låt oss starta veckan med ett samarbete mellan två mycket välrenommerade män.

Som förste maskinskötare hittar vi superproducenten Gareth Jones, som jobbat i legendariska musikstudior som Hansa Tonstudio och Abbey Road och samarbetat med storheter som Depeche Mode, Fad Gadget, Einstürzende Neubauten, Madness, Nick Cave, Erasure, Indochine och Interpol.

Som andre maskinskötare hittar vi ingen mindre än Daniel Miller, som inte bara är mannen bakom band som The Normal och Silicon Teens, utan även är grundare av skivbolaget Mute Records.

Tillsammans skapar de båda gentlemännen, under namnet Sunroof, abstrakt och suggestiv electronica som så smått leder tankarna till både Klaus Schulze och Can.

Gareth Jones beskriver ambitionerna enligt följande: 
– “We decided to get together to do a bunch of improvisations. We said we’d work in a number of different physical spaces but always together, in the same room. We were keen to do shorter pieces, because we were both very inspired by Chris Carter and Martin Gore’s electronic music projects, where the pieces were very concise and compact.”

Alla som är sugna på en musikalisk utmaning hittar den nedan:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Mobile Homes - 2022

Mobile Homes – ständigt aktuella elektropoplegender

En snart fyrtioårig karriär och still going strong. Legendariska Mobile Homes fortsätter att skämma bort …