Thursday , April 18 2024

Sunroof – “Electronic Music Improvisations Vol. 1”

Låt oss starta veckan med ett samarbete mellan två mycket välrenommerade män.

Som förste maskinskötare hittar vi superproducenten Gareth Jones, som jobbat i legendariska musikstudior som Hansa Tonstudio och Abbey Road och samarbetat med storheter som Depeche Mode, Fad Gadget, Einstürzende Neubauten, Madness, Nick Cave, Erasure, Indochine och Interpol.

Som andre maskinskötare hittar vi ingen mindre än Daniel Miller, som inte bara är mannen bakom band som The Normal och Silicon Teens, utan även är grundare av skivbolaget Mute Records.

Tillsammans skapar de båda gentlemännen, under namnet Sunroof, abstrakt och suggestiv electronica som så smått leder tankarna till både Klaus Schulze och Can.

Gareth Jones beskriver ambitionerna enligt följande: 
– “We decided to get together to do a bunch of improvisations. We said we’d work in a number of different physical spaces but always together, in the same room. We were keen to do shorter pieces, because we were both very inspired by Chris Carter and Martin Gore’s electronic music projects, where the pieces were very concise and compact.”

Alla som är sugna på en musikalisk utmaning hittar den nedan:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

David Josephson – “Misslyckandets estetik (Diamond Heist Remix)”

David Josephson, bekant från ambitiösa Nervous City, Nervous Self, brukar referera till Leonard Cohen och …