Friday , October 7 2022

The Connecting Dots – ”Dream Lover”

För någon månad sedan introducerade Zero Magazine en intressant Stockholmsduo vid namn The Connecting Dots.

Med fina influenser som David Bowie, Depeche Mode, Blondie, Suede och Lana Del Rey skapar de snygg indietronica med en suggestiv känsla.

Helena Sundström och Johan Borg spelade in debutalbumet, Oblivious Beat, snabbt och spontant. Ett slags stream-of-consciousness i låtskrivandet, där de litade på första känslan.

Skivan fick ett fint mottagande i både Sverige, Kanada, USA, Tyskland och England. Nu är planen att hålla lågan levande med några singelsläpp innan det är dags för uppföljaren.

The Connecting Dots nya singel, ”Dream Lover”, handlar om att söka tröst i musiken i en galen värld. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Saint Etienne – ny singel ute, album och film på gång

Ni har väl inte missat att ett av nittiotalets bästa band – Saint Etienne, som …