Friday , October 7 2022

DJ TinTin & Fred Ventura – “Come On”

Låt oss titta närmare på ett intressant norsk-italienskt samarbete.

Bakom maskinerna hittar vi Tommy ”DJ TinTin” Olsen, som har varit aktiv på den elektroniska musikscenen sedan nittiotalet, släppt elektronisk dansmusik på ett flertal skivbolag och samarbetat med stora namn som Brian Ice, Eddy Huntington och Limahl.    

Bakom mikrofonen står Federico Di Bonaventura, alias Fred Ventura, från Milano, som på åttiotalet släppte populära italo disco-låtar som ”Heartbeat”, ”Wind Of Change” och ”The Years (Go By)”.

Tillsammans skapar duon melodiös och dansant elektropop med hitkänsla. Ni hör ”Come On” här!   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Vogon Poetry – remixsamarbete med Mystic Experience

Den skånsk-göteborgska elektropoptrion Vogon Poetry har släppt en ny singel. Närmare bestämt ”Milliways”, som är …