Friday , October 7 2022

Tobias Bernstrup – ”Only One”

Tobias Bernstrup är tillbaka med en ny singel!

Denna heter ”Only One” och är en försmak på Bernstrups kommande album, Petrichor, som kommer att släppas både digitalt och fysiskt via den tysk-kanadensiska indielabeln Nadanna Records.

Petrichor hittar vi, förutom nya ”Only One”, även andra populära singlar som ”Private Eye”, ”Challenger” och ”Stranger”. Tobias Bernstrup bjuder dessutom på en cover i form av en high energy-tolkning av ”Heartbeat” med Red 7, som var med i Michael Manns åttiotalskultfilm Manhunter.

CD-utgåvan av Petrichor kommer att innehålla ett antal remixer av artister som Ash Code, Xeno & Oaklander, Qual, Supermatik (ena halvan av She Past Away) och svenska We The North.

Om någon undrar över titeln, så är Petrichor namnet på de doftfenomen som uppstår efter ett regn.

Zero Magazine bad Tobias Bernstrup berätta lite om den kommande skivan:
– På Petrichor har jag eftersträvat att gå tillbaka till mina musikaliska och populärkulturella rötter. Jag har använt mig av klassiska trummaskinljud som Linndrum och Oberheim DMX i kombination med 80-talssyntar. Resultatet blev en Miami Vice-lik atmosfär fast med ett modernare sound. Man skulle även kunna beskriva det som en sorts film noir-känsla i kallt blått och rosa ljus, som det går att dansa till…

Releasedatumet för Petrichor är ännu inte bestämt, men följ Tobias Bernstrups Facebooksida för mer information.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Vogon Poetry – remixsamarbete med Mystic Experience

Den skånsk-göteborgska elektropoptrion Vogon Poetry har släppt en ny singel. Närmare bestämt ”Milliways”, som är …