Ny bok om Kent

Trots att de firat framgångar som få andra band kan drömma om har det inte skrivits någon heltäckande biografi om Kent, förrän nu. På dagen fem år efter rockbandets sista albumsläpp kommer boken “Ett tidsfördriv att dö för”.

Journalisten och författaren Linus Kuhlins nya bok är en kronologisk redogörelse för en karriär som saknar motstycke. Toppar och dalar, hjärta, smärta och triumf.

Ett tidsfördriv att dö för skildrar Eskilstunagruppens framfart på topplistorna under drygt två decennier, från deras egna studio Psykbunkern till ett fullsatt Tele2 Arena. Läsaren bjuds bland annat på en intim inblick i inspelningsprocesser och mer eller mindre ansträngda relationer till den svenska musikjournalistkåren.

– Det är märkligt att ett band av deras kaliber ännu inte fått en heltäckande, genomarbetad bok om sig. Å andra sidan är det ju en uppgift förenad med skyhöga förväntningar, jag inbillar mig att många – med rätta – vill att en bok om Kent verkligen ska vara bandet värdig. Förhoppningsvis har jag inte gjort fansen alltför besvikna, säger författaren Linus Kuhlin.

Historien om Sveriges största rockband är också i hög grad historien om musiksveriges trognaste fans. Få andra band har vårdat relationen till sina lyssnare som Kent. I boken varvas citat av musikprofiler och människor som på olika sätt har varit inblandade i Kents resa med personliga berättelser av fansen som funnits där sedan den stapplande starten.

– Det har verkligen varit en ynnest att få arbeta med den här boken, inte minst att så minutiöst lyssna igenom Kents fantastiska katalog. Gång på gång förvånas jag över vilken oförskämt hög lägstanivå de har, sammanfattar Linus Kuhlin.

Om musik som motgift
Ett tidsfördriv att dö för är lika mycket ett initierat stycke musikhistoria som en kärleks- förklaring till rockgruppen som har tonsatt den svenska självbilden sedan mitten av nittiotalet. Det handlar om musiken som enade kraft och motgift mot samtidens polarisering – om kärlek, hat, och ett band som envist och mot alla odds hävdade sitt existensberättigande i ett kvarts sekel.

Ett tidsfördriv att dö för – boken om Kent (Pug Förlag) släpps den 20 maj 2021.

Köp här: www.pug.se

Boken om Kent

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Sad Devotion – samarbetar med Azure Blue på maxisingeldebuten

Bakom namnet Sad Devotion hittar vi ingen mindre än Mr Synth.nu, Gustaf Hull.  Han har …