Monday , September 26 2022

Sedona Port – “Run With Me”

Nu över till ett nytt och intressant projekt.

Nämligen Sedona Port, som startades i våras och beskriver sitt sound som ”en modern mix av Depeche Mode, U2, Hurts och Coldplay”.

Sedona Port består huvudsakligen av låtskrivaren och producenten Patrik Pistol (jo, det är hans riktiga namn) från Stockholm. Patrik, som tidigare jobbat med välkända artister som Alexander Bard och Dr. Alban, skriver och producerar låtarna själv och tar sedan in olika sångare beroende på vad som passar i sammanhanget.

På debutsingeln, ”Run With Me”, samarbetar han med Jamie Wiltshire från Cambridge. De båda hittade varandra på ett musikforum och märkte snabbt att de delade samma visioner. Patrik berättar:
– Jag skrev ”Run With Me” för ett par månader sedan, när jag kände mig fast i samma jobb och samma gamla vanor. Jag fick panik och ville bara rymma iväg och starta något nytt. Låten handlar alltså om att våga släppa taget om sin trygga men trista vardag för att söka något man drömmer om. Soundet är inspirerat av Depeche Modes Violator och U2:s The Joshua Tree. Det lyser igenom på ett flertal sätt, eftersom Jamies röst är väldigt lik Bonos.

Patrik Pistol kommer att försöka släppa en ny singel var sjätte vecka det kommande året. Först en cover på Talk Talks klassiker ”Such A Shame”. Därefter bara egenskrivet material.

Undrar någon förresten över bandnamnet? Patrik har en bra historia som förklaring:
– Jag bilade runt i USA en sommar. När jag besökte den vackra staden Sedona i Arizona tog jag en helikoptertur över de magnifika bergen i omgivningen. Då började helikopterpiloten prata om ”The Sedona Port”, som tydligen skulle vara en portal som utomjordingar använde för att besöka jorden. Jag såg tyvärr aldrig själva portalen, men fastnade direkt för både konceptet och namnet.

Ni hör ”Run With Me” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Mobile Homes - 2022

Mobile Homes – ständigt aktuella elektropoplegender

En snart fyrtioårig karriär och still going strong. Legendariska Mobile Homes fortsätter att skämma bort …