Friday , October 7 2022

Clan of Xymox – tillbaka med EP:n “Brave New World”

Nu över till ett kultigt dark wave-band.

Nämligen nederländska Clan of Xymox, som bildades 1984, låg på det klassiska skivbolaget 4AD och nådde ganska imponerande framgångar med sitt tredje album, Twist of Shadows.

Kvartetten är nu tillbaka med den Aldous Huxley-inspirerade EP:n Brave New World.

Ni hör den nedan. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Echo & The Bunnymen återutger sina första fyra album

Gillar du högkvalitativ postpunk? Äger du en vinylspelare? Letar du efter ett bra soundtrack som …