Sunday , August 14 2022

Fancy – ny singel och fullängdare på gång

En av italo disco-scenens största kultfigurer, Fancy, är tillbaka med en ny singel.

“Rockabye me” är en försmak på Fancys nästa fullängdare, MASQUERADE (Les Marionettes), som kommer i juni.

MASQUERADE (Les Marionettes) blir Fancys första fullängdsalbum på mer än tio år. Vad kan vi egentligen förvänta oss av mannen som gett oss hits som ”Slice Me Nice”, ”Chinese Eyes”, ”Lady of Ice” och “Bolero (Hold Me in Your Arms Again)”?

Zero Magazine väntar med spänning! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!