Wednesday , October 5 2022

Weird Wolves med Ava Gore – “Overdrive”

Som bekant faller äpplet inte långt från trädet.

Om äppelkärnan växer upp i bördig Santa Barbara-jord och har tillgång till sin pappas analoga syntar och Gretsch-gitarrer kan resultatet bli riktigt spännande.

Ava Gore – modell, radioprogramledare, sångerska och dotter till den inte helt okände Martin – bildar tillsammans med Raphael Colantonio electrogothduon Weird Wolves.

För ett drygt år sedan släppte de sin debutsingel, ”Ghost Voices”, som var skriven till actionrollspelet Weird West.

Weird Wolves är nu aktuella med den nya singeln ”Overdrive”. En mörk och suggestiv electrorocklåt, som alldeles säkert får Martin Gore att nicka stolt.

Följ Weird Wolves här och lyssna på “Overdrive” nedan:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Zero Magazine minns Andrew Fletcher med nostalgiintervju och Basildonguide

Tyvärr har en av Depeche Modes originalmedlemmar lämnat jordelivet. Han var keyboardist, ekonom, spjuver och …