Monday , September 26 2022

Patrik Adolfsson släpper sjuspårs-EP med remixer

Patrik Adolfsson fortsätter sin mission att sprida varierad, elektronisk pop till svenska folket.

Hans senaste släpp är en sju spår lång EP med nya remixer av ”Fragile”, som var hans debutsingel som soloartist.

Originallåten, som släpptes i våras, handlar om hur ömtåligt livet är och kom till under covid-19-pandemin, då flera av hans närmsta vänner blivit rejält sjuka av viruset. 

På EP:n har fyra andra musiker omtolkat ”Fragile”. Soundmässigt sträcker sig remixerna från kraut-influenser via klassisk elektropop till dansant techno. Patrik har dessutom släppt en ny egen version, ”Back to the roots”, som är färgad av åttiotalets postpunk.

Hans kommande album, som är planerat till sommaren, kommer att gå i samma anda och erbjuda ett smörgåsbord med alternativ, elektronisk musik. 

Ni hör Fragile-EP:n här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

SoftWave – “Supernova”

De har turnerat tillsammans med OMD och skulle kunna beskrivas som ”Danmarks svar på Erasure”.  …