The Confusions – Black Silhouettes

Betyg - 8

8

Melodiös pop från Sundsvallsband som existerat i tre decennier.

User Rating: Be the first one !
The Confusions - Black Silhouettes
Skivbolag: Massproduktion / Playground

The Confusions har åstadkommit popmusik i 30 års tid. Nio album har släppts sedan starten, det andra som producerades av Peter Svensson (The Cardigans) sålde 15.000 ex och ledde till en Europaturné, sedan blev det gig i USA och därefter en MTV-etta för videon ”The pilot” som ledde vidare till fler ställen i världen. Black Silhouettes är ett dubbelalbum och historien fortsätter…

20 låtar får du om du köper den här dubbel-lp:n. Texterna går att fördjupa sig i via innerkonvolutet. Det hela är snyggt och färggrant paketerat, innehållet välproducerat, inspelat i The Confusions högkvarter av Daniel Mikaelsson och bandmedlemmarna själva. The Confusions kommer från Skönsberg i Sundsvall och består av Mikael Andersson-Knut (sång, gitarr), Mattias Löfström (trummor), Zarah Andersson-Knut (keyboard) och Magnus Thorsell (bas). Bandets (indie)pop är melodirik, lätt att uppskatta och mycket njutbar att chilla till. Att ta in 20 låtar kräver naturligtvis ett gäng lyssningar, men några favoriter fick jag direkt vid första. Den som satte sig starkast av dessa och som lätt hade hamnat på ett blandband att ta med sig på fester – om man fortfarande spelade in sådana band – är den svinläckra ”Suburbian Ghosts”. Där har ni en låt som förtjänar epitetet hit i min värld. Men jag är också väldigt svag för pärlor som ”I Wish We Could Swim Now” med sitt perfekta nordiska vemod, stabbiga ”Don´t You Fall In Love”, underbara 60-talistiska och bombastiska ”Sunday Mornings” som man rätt och slätt blir glad av, och det fina titelspåret som minleder skivan. Naturligtvis finns här spår som är väl softa och intetsägande för min del också, men merparten av låtarna tilltalar definitivt. Det har nu gått sex, sju år sedan The Confusions släppte sin senaste och självbetitlade platta. Med tanke på hur bra Black Silhouettes är måste det ha varit väl använda år. Men hoppas för den skull inte att det tar lika lång tid till nästa album kommer.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lowe - Rickard, Leo och Medhi

LOWE återförenas för hyllningslåt till Ukraina

Svenska LOWE hade under sina aktiva år störst framgångar i östra delarna av Europa. Nu …